We zijn er !! - Reisverslag uit Jaipur, India van Fleur Poel - WaarBenJij.nu We zijn er !! - Reisverslag uit Jaipur, India van Fleur Poel - WaarBenJij.nu

We zijn er !!

Door: Fleur

Blijf op de hoogte en volg Fleur

09 Januari 2013 | India, Jaipur

beste lezers,

Sorry voor de radiostilte, maar de afgelopen dagen zijn vrij hectisch geweest! Tot in Delhi ging alles redelijk voorspoedig. We werden netjes verzorgd bij Qatar airways, die ons elk halfuur drankjes en eten kwamen brengen. bij de overstap in Doha hadden we wel 4 rondjes boven de luchthaven gecirkeld, waardoor we wat zenuwachtig op het horloge begonnen te kijken want we hadden maar 2u overstaptijd! allemaal wel op tijd gelukt en vanuit de lucht zagen we hoe mooi Doha bij nacht is.. volgende keer misschien toch de stad daar in! op die vlucht ook een Nederlandse jongen ontmoet, die in India 4 mnd gaat rondreizen. Op zijn fiets. Say what?? Ja op zijn fiets. O en met nul fietsvakantie ervaring. Dapper is het zeker !

In Delhi kregen we te horen dat de rellen erger waren dan in Nederland werd getoond, en dat delen van de stad afgesloten waren. Overal stonden politieagenten. Zelfs het hostel scheen niet te bereiken te zijn. We hebben diezelfde dag nog een georganiseerde reis voor 2 weken geboekt bij het toeristen bureau en zijn meteen doorgereden naar Jaipur. Wel heftig zo in 1 keer door, en dit werd niet beter toen we hoorden dat we voorgelogen waren en dat het hostel wél bereikbaar was. Zo dus onze eerste ervaring met zwendelaars.
Maar, we mogen niet klagen want chauffeur Manou is heel aardig en zal ons de komende dagen privé rondtouren. We zitten dus nu al een dag in Jaipur, ofwel de Pink City. we hebben al veel gezien, Manou rijdt ons overal naartoe. India lijkt veel op wat ik in Indonesië en Thailand heb gezien, met stoffige wegen, overal kleine mannetjes in wijde gewaden en afval langs de stoep. Hier opvallend zijn de koeien die lukraak in het afval staan te graaien en de vrouwen in mooie gewaden. Door de tour zitten we nu in hotels, dus de viezigheid hebben we nog niet echt meegemaakt. In heel Azië lijkt het ook wel gewoon om als een gek in het verkeer te rijden. De officiële regel is links rijden, maar we halen van alle kanten in en brommers, vrachtwagens en riksja's wringen zich op de meest onhandige momenten ertussen. Manou is zelfverzekerd en zegt dat je geen ongelukken krijgt als je het gewend bent. Dus ook hij wenst onze fietsende Nederlandse reiziger véél succes.
We hebben o.a. het Waterpaleis gezien, wat voor de helft onder het wateroppervlak ligt. En het crematorium voor de koningen (getver) dat wel heel mooi is. Ik heb ook een foto toegevoegd van het Amber paleis, een buitenpaleis voor de vroegere koningen. Allemaal heel leuk en mooi om te zien (behalve dat moment waarop ik een trap op sjouwde langs een stel schattige aapjes; die me vervolgens aan gingen vallen en me de trap af achtervolgden.. ik heb geen bananen!!) en dat met een heerlijk zonnig en wam weertje. De stress van de eerste dag is dus wel weer weggeebd. Wel merk ik dat ik meer moeite heb om mensen hier te vertrouwen. dat is denk ik de eerste en grootste cultuurshock van de reis: mensen willen je gewoon bedriegen, iets aansmeren of doen zich anders voor dan dat ze zijn. Zo waren we vandaag in een edelstenen winkel, waar ook sieraden van werden gemaakt. Kar en ik waren een beetje terughoudend maar de aardige meneer wilde ons graag meer erover vertellen. Dus wij zitten, krijgen van alles te zien (thanks but no thanks) en hij leest zelfs mijn palm, om zo te bepalen welke stenen bij me passen (geeft me meteen een reading: je bent emotioneel van aard -no really?- en je moet in het buitenland werken voor meer succes -in India zeker, met jou) Geel en blauw. Getver. Dus we staan op en zeggen gedag. Met een glimlachje krijg ik een hand met de woorden -thanks for wasting my time- en hij roept me nog achterna dat ik nu zonder gele steen nooit zal kunnen trouwen. Hellep! Gelukkig kunnen we hier gewoon om lachen.

Zo, al lang genoeg voor jullie? hihi. Morgen vertrekken we naar Puskhar, waar we alleen vega kunnen eten want het is een heilige stad ? (Sorry Manou je bent niet altijd te verstaan). ik weet niet hoe het internet daar is dus.. voorlopig tot horens!

liefs van vrij geschrokken maar nu verwende Fleur en Karlijn

traditiegetrouw wat wist-je-datjes:
1. er plassen hier overal mannen random op straat. En nee ik ga dan niet.gluren.
2. gluren gebeurt trouwens wel genoeg naar ons, maar niemand heeft Kar nog ten huwelijk gevraagd vanwege de blonde haartjes of is op de foto met haar gegaan
3. karlijn heeft een foto van mijn achterkant terwijl ik gillend de trappen afren, met daarachter de.minder aantrekkelijke achterkant van een achtervolgende aap
4. we zijn in Indiaaaaaaaaa!!!

• 10 Januari 2013 - 09:26

LOUISE:

Hallo Fleur en Karlijn,

He he eindelijk bericht, fijn dat alles ok is.

Have a lot of fun, keep in touch

Louise

• 10 Januari 2013 - 10:34

Caroline R'dam!:

Zo, klinkt lekker avontuurlijk en uitputtend. goed bezig! Succes meiden en veel plezier!

• 10 Januari 2013 - 10:56

Suzanne Ter Haar:

Hey hey,
    Klinkt als een flink avontuur zo in de eerste paar dagen. Maar fijn dat er nu zo goed voor jullie gezorgd wordt, kunnen jullie in ieder geval lekker relaxen en genieten van al het moois!
    Hopelijk gaat alles vanaf nu super voorspoedig (al is onvoorspoedig vaak juist wat het avontuur zo interessant maakt, toch? ;-)).
    Geniet ervan!
    Kus.

• 10 Januari 2013 - 11:03

Sandra Wolbers:

Haa die Fleur en Karijn.

Ben erg blij wat van jullie te horen. Wat een ervaring weer erbij. Vind het erg indrukwekkend en erg spannend.
    Ben al benieuwd naar het volgende verslag.
    Veel plezier . En voorzichtig hé.

Groetjes Sandra <3

• 10 Januari 2013 - 11:24

Lindy:

Jeej Fleur je bent in ieder geval veilig aangekomen! Fijn om te weten :)

En je maakt meteen al veel avonturen mee! En niet trouwen.. daar geloof ik niet in hoor ;) Je moet nog steeds een knappe mongool tegen komen! Jeweet! haha

Geniet lekker he! En is t daar toch redelijk warm dan?

kus!

• 10 Januari 2013 - 19:00

Daanbanaan:

Lieve Fleurtje . Laat die Indianen maar zeuren over dat je niet zult trouwen vanwege een stukkie urinesteen.
    Ik weet zeker dat je wellicht achterop bij die Nederlander weer lekker terug naar Nederland komt .
    Hier zijn zat mongooltjes die ook met je willen trouwe.zonder gele steen

Pipopappa.

• 10 Januari 2013 - 19:14

Tante Jacq.:

Hé meiden,
    Ik vind jullie hardstikke verstandig hoor. Helemaal niet slecht afgelopen allemaal toch?
    Toch maar bananen kopen voor eventueel opdringerige apen.
    Leuk hoor om allemaal te horen, ben benieuwd wat er volgt........
    xxx Jacq

• 10 Januari 2013 - 19:29

Chris:

Hoi Fleur
    Zo, dat is een heftig begin. Niks rustig acclimatiseren.
    Ik ben groot geworden met de spreuk: wie de kaas holt als een schuit, wordt in geen 7 jaar de bruid. Ik maak er al mijn hele leven schuitjes van en ben binnenkort 25 jaar getrouwd. Maar wel een leuk verhaal over die gele steentjes.
    Groet en liefs,
    Chris

• 10 Januari 2013 - 21:05

Marcel:

Hoi Fleur,
    In india val je van de ene verbazing in de andere. Laat het maar goed op je inwerken want hier denk je nog lang aan terug. Aan de viezigheid ga je wel wennen (hoop ik). Wat ik geleerd heb in India is om, als je niet geinteresseerd bent, gewoon de opdringerige mensen te negeren. Als je beleefd wil zijn, hebben ze contact en kom je maar weer moeilijk van ze af. (Dat werkt helaas niet bij apen ;-()
    Groetjes Marcel

• 10 Januari 2013 - 21:21

Kirsten:

Haha meiden, wat leuk om te lezen zeg dat jullie het zo naar je zin hebben (haha, en fleur: je kan leuk vertellen!). Lach me hier kappot. Nou meiden, ik heb mij net aangemeld voor de mailingslijst, dus kan jullie nu goed in de gaten houden. Fleur, let je een beetje goed op mijn lieve vriendinnetje :P?! Dikke kus en knuffel van mij voor jullie allebei :)